אודות המרכז לקידום ההוראה

דוא"ל: teaching@post.tau.ac.il

טלפון: 03-6406651

מיקום: בניין ברגלס (בית הספר לכלכלה), חדר 113

אנשי הסגל באוניברסיטת תל אביב הינם בראש ובראשונה חוקרים מצטיינים, החולקים עם הסטודנטים את הידע שצברו, ומעודדים אותם להעמיק בתחום הלימוד. המרכז לקידום ההוראה, הפועל מטעם רקטור האוניברסיטה, שואף לשפר את כישורי ההוראה של המרצים, ולהקנות להם מגוון רחב של כלים פדגוגיים, במטרה להעצים את חוויית הלמידה של הסטודנטים.

הפעולות לשיפור איכות ההוראה מסתמכות על הניסיון והידע שנצבר במרכזי הוראה באוניברסיטאות בעולם, וכן על מחקרים של הקהילייה המקצועית הבינלאומית בנושא ההוראה האקדמית. הסדנאות שמציע המרכז נועדו לקדם את מודעותם של המרצים להיבטים מגוונים בהוראה,  ולהקנות להם מיומנויות וכלים יעילים להוראה ולהערכת התלמידים. בנוסף פועלות במרכז יועצות מקצועיות המעניקות הדרכה וליווי אישי למרצים ולמתרגלים החפצים בכך. כמו כן מעניק המרכז שירות לדיקאנים, לראשי יחידות אקדמיות, ולוועדות מינויים.

שאלוני שביעות הרצון מההוראה

כלי מרכזי שמפעיל המרכז לקידום ההוראה הינו שאלוני שביעות רצון מהוראה - שאלונים מקוונים ואנונימיים שממלאים הסטודנטים לקראת סופו של כל סמסטר. בסקרים אלה מדרגים הלומדים את הקורסים ואת המרצים במגוון היבטים, כגון רמת ארגון, בהירות, עניין, זמינות ויחס לסטודנט. בדרך זו מאיר הסקר נקודות חוזק וחולשה בביצועי ההוראה של כל מרצה, ומהווה כלי יעיל לשיפור רמת ההוראה. יתרה מכך, הוא מאפשר לסטודנטים לבחור קורסים ומרצים על סמך חוות הדעת של חבריהם.

מרצים מצטיינים

על סמך סקרי שביעות הרצון של הסטודנטים נבחרים מדי שנה מרצים מצטיינים מקרב חברי הסגל הבכיר והסגל הזוטר של האוניברסיטה. מרצים אלה מקבלים תעודות הצטיינות מטעם הרקטור בטקס מיוחד.

ראש המרכז לקידום ההוראה: פרופ' פאדיה נאסר אבו אלהיג'

Developed by